De FEFCO-code is een internationaal toegepast systeem voor het ontwerp van golfkartonverpakkingen. Het bevat het ontwerp van de meest voorkomende soorten dozen met een codenummer dat aan elk ontwerp wordt toegekend.

De code werd eind jaren zestig door FEFCO ontwikkeld om lange en ingewikkelde verbale beschrijvingen van de verpakkingsconstructie te vervangen door duidelijke codes en ontwerpen en een gemeenschappelijke basis te creëren voor interne communicatie met klanten over de hele wereld.

De 12e versie van de FEFCO-code weerspiegelt de ontwikkelingen in de golfkartonindustrie, nieuwe technologieën, marktveranderingen en meer dan honderd nieuwe ontwerpen, waaronder een nieuwe reeks met betrekking tot de detailhandel en e-commerce. De code is een interactief document, met een overzichtspagina voor elke serie waarin de nieuwe codes worden belicht.

De FEFCO-code is goedgekeurd door de International Corrugated Case Association ICCA.

Download de code via: