De meeste aankoopbeslissingen in de supermarkt worden gemaakt door de prijs van een product. Toch kan de merkbewustheid en -beleving van de klant worden verhoogd door een goede presentatie in het schap, bijvoorbeeld met Shelf-ready packaging (SRP). SRP is een verlenging van het merk, die de herkenbaarheid bij de consument verhoogt. Goed SRP-design valt op en vergroot de vindbaarheid van producten. En activeert de shopper voor het schap! Daardoor is SRP een ideaal instrument voor verkoopacties. SRP is eenvoudig te verplaatsen, waardoor promoties snel kunnen worden opgezet op de gewenste locatie in de winkel. Ook kan de winkelier meer producten kwijt in het schap. Een fraai voorbeeld is Unox. Met SRP ligt er 40% meer rookworst in het schap en wordt het risico verkleind dat het schap leeg is en de shopper teleurgesteld raakt. In combinatie met de promotionele positionering kan een nog hogere omzet worden gerealiseerd. Een win, win, win, win-situatie! Natuurlijk golfkarton!