Verpakkiingsgigant DS SMith wil bedrijven helpen bij hun transitie naar een circulaire economie. Eerder lanceerde DS SMith de Circular Design Principles. Nu volgen de Circular Design Metrics, waarmee bedrijven inzicht krijgen in de milieu-impact van hun verpakkingskeuzes. Aan de hand van een reeks indicatoren, zoals recyclebaarheid, hernieuwbaarheid en optimalisatie van de supply chain, kunnen bedrijven tijdens het ontwerpproces de milieuprestaties van verschillende oplossingen vergelijken om zo meer circulaire verpakkingen te creëren. DS Smith zal de nieuwe metrics stapsgewijs gaan implementeren in de komende maanden.

Stefano Rossi, Packaging CEO bij DS Smith: ‘Het is nog nooit zo belangrijk geweest voor bedrijven om hun impact op het milieu te beheren. Wij willen de schoonheid van de circulaire economie laten zien en verpakkende bedrijven expliciet laten begrijpen wat hun verpakkingskeuzes betekenen voor dat model. Onze nieuwe Circular Design Metrics zijn een doorbraak om milieuprestaties te kunnen stimuleren op het gebied van verpakkingen. We zijn enthousiast om onze expertise te gebruiken om bedrijven, groot en klein, te helpen op hun reis om circular-ready te worden.’

 De metrics omvatten acht verschillende indicatoren die een duidelijke indicatie geven van de circulariteitsprestaties en helpen bij het identificeren van gebieden die potentie voor verbetering hebben. De tool is een primeur in zijn soort voor merken die duurzaamheidsprestaties via hun verpakkingen willen stimuleren.

Lees meer op dssmith.com

papier-kringloop-logo