De consument wordt zich steeds bewuster van het milieu. In het geval van e-commerce vindt hij het steeds belangrijker in wat voor verpakking zijn bestelling wordt bezorgd. Is deze niet te groot voor het bestelde product? Bevat de verpakking niet onnodig veel opvulmateriaal? Van welk materiaal is de verpakking gemaakt? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de verpakkingsoplossing zo duurzaam mogelijk wordt? Philip Bautil, Managing Director DS Smith Packaging Benelux, gaat in op deze vraag in een artikel op packonline.nl. Bautil: ‘Al snel gaat het over het materiaal van de verpakking. Belangrijk, maar wat veel bedrijven vergeten is de gehele reis die de verpakking aflegt. Van grondstofwinning naar productie, van inpaktafel naar consument en van recycling tot hergebruik. De vraag om deze gehele reis te verduurzamen is veel relevanter.’ Lees verder op packonline.nl.