500 dagen ongevalsvrij, dat is VPK Packaging Raamsdonksveer. Reden voor een prijs!

Op donderdag 17 augustus werd aan directeur Jan Willaert en enkele leden van het Arboteam van VPK Packaging een oorkonde overhandigd voor 500 dagen ongevalsvrij zonder verzuim. Deze oorkonde wordt door brancheorganisatie CBA gegeven aan golfkartonbedrijven waar langere tijd geen ongevallen met verzuim tot gevolg hebben plaatsgevonden. ‘Een mooie prestatie, die alleen maar mogelijk is wanneer Arbo en veiligheid in het bedrijf alle aandacht krijgen’, aldus CBA-directeur Peter van Ostaijen.

VPK directeur Jan Willaert is trots op de oorkonde. ‘Voor de hele groep van VPK bedrijven is er een eigen veiligheidscampagne, met wisselende onderwerpen. Van persoonlijke beschermingsmiddelen tot veiligheid bij het wisselen van machineonderdelen. Per thema wordt enkele weken campagne gevoerd en vinden sessies plaats voor het personeel. Er zijn brochures gemaakt en via een QR code kan alle informatie op de VPK-site worden gevonden. De hoofdregels zijn in de vorm van 10 geboden voor veiligheid samengevat. Het beïnvloeden van veilig gedrag staat centraal.’ Het is duidelijk dat deze aanpak werkt! CBA feliciteert VPK nogmaals van harte!

De golfkartonindustrie maakt zich hard voor een robuust veiligheidsbeleid. Zulk beleid versterkt het imago van een schone, moderne maakindustrie. Werken bij deze procesindustrie is daardoor steeds aantrekkelijker voor jonge, hoog opgeleide werknemers en biedt perspectief en kansen voor wie verder wil komen.