Verpakkingsproducent DS Smith heeft een R&D- en innovatiepakket ter waarde van 115 miljoen euro aangekondigd om de ontwikkeling van de circulaire economie te versnellen. De nieuwe investering over een periode van vijf jaar omvat de oprichting van een nieuw centrum voor baanbrekende technologieën in het Verenigd Koninkrijk, de ontwikkeling van nieuwe materialen ter vervanging van kunststoffen en een proefproject om G-krachten van e-commerce verpakkingen te meten. Unit 17 gaat next generation technologie ontwikkelen en werkt samen met de 50 innovatiecentra en R&D-partners.

 Het R&D-programma omvat onder meer versnelde investeringen in de ontwikkeling van nieuwe materialen, waaronder volledig recyclebare, transparante verpakkingsmaterialen ter vervanging van plastic vensters in verpakkingen voor sandwich en kant-en-klaarmaaltijden. Onderzoek naar natuurlijke alternatieve natuurlijke en uitbreiding van barrièretechnologieën staan eveneens op de rol.

DS Smith Chief Executive, Miles Roberts: ‘Hoe we ons leven leiden verandert snel en het milieu is een topprioriteit. Wij investeren nu meer dan ooit om ervoor te zorgen dat wij voorop lopen in deze verandering en klanten verpakkingen kunnen bieden die minder impact hebben op het milieu.’

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Remko Berkhout, Marketing and Communications Manager: remko.berkhout@dssmith.com