De komende weken staan in het teken van de circulaire economie. Op 18 maart is het Global Recycling Day.

De Week van de Circulaire Economie is het grootste landelijke inspiratie- en netwerkevenement voor en door (beginnende) circulaire ondernemers. Een week vol talks, rondleidingen, excursies en workshops door het hele land en natuurlijk de uitreiking van de Circular Awards. De Week van de Circulaire Economie geldt als dé jaarlijkse campagneweek voor de circulaire economie. Het event vindt in 2024 voor de negende keer plaats, van maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart. Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, zodat bezoekers en bedrijven die de (eerste) stappen op het gebied van circulariteit nog moeten zetten daarvan kunnen leren. Door het hele land en aansluitend op verschillende circulaire thema’s worden evenementen en activiteiten georganiseerd, krijgen goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om ook zelf aan de slag te gaan in de circulaire economie. Voorafgaand aan de week vindt in Den Haag het Nationaal Recycling Congres plaats. Op donderdag 7 maart 2024 wordt de derde editie van dit congres georganiseerd in het Museon in Den Haag.

Golfkarton is een circulair product. Het heeft een natuurlijke, hernieuwbare bron en is na gebruik volledig recyclebaar. De cijfers laten zien hoe het werkt. Het Europese bos groeit, de grondstof voor golfkarton bestaat voor het grootste deel uit gebruikt golfkarton en 90% van het gebruikte golfkarton wordt ingezameld en hergebruikt.