Op woensdag 23 november stemt het Europees Parlement over de Packaging and Packaging Waste Regulation (PPWR). Wat betreft de golfkartonindustre is het ven het grootste belang dat de bewezen waarde van papier en karton als duurzame verpakkingsoplossing, ons materiaal kent een recyclingpercentage van 90%, wordt erkend. Mogelijke verplichtingen om niet te recyclen, maar golfkarton verpakkingen verplicht te hergebruiken (verplichte re-use) zullen het bewezen duurzame systeem van recycling schade toebrengen. Recyclen is voor papier en karton de beste optie en moet behouden blijven. Het CBA roept de fracties in het Europarlement op behoud van het duurzame systeem van recycling van golfkartonnen verpakkingen te behouden. Daarom moet de uitzondering die er voor golfkarton is in artikel 26 PPWR (Cardboard Excluded) overeind blijven. Lees een artikel van Saverio Mayer op politico.eu.