Circulair verpakken, kan dat? Natuurlijk! In en met golfkarton. Een aantal unieke eigenschappen van ons favoriete materiaal zorgt daarvoor. Op de website van Two Sides vind je nog meer informatie.

  • Golfkarton is bio based en hernieuwbaar. Verpakkingen op basis van golfkarton zijn bijna volledig gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Het hout dat wordt gebruikt voor de productie is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.
  • Golfkarton is recyclebaar. Het gebruik van gerecyclede vezels bij de productie van golfkarton ligt op circa 90%. Het gebruik van gerecycled papier als grondstof optimaliseert het gebruik van grondstoffen en vermindert de impact op het milieu.
  • Golfkarton is recyclebaar.  Gemiddeld wordt 90% van de  golfkartonnen verpakkingen na gebruik gerecycled. Door verpakkingen te recyclen blijven waardevolle materialen in de kringloop en wordt verbranding en storten voorkomen. Kijk voor meer informatie op prn.nl.
  • Voorkomen voedselverspilling. Golfkartonverpakkingen hebben unieke hygiënische niveaus die kruisbesmetting en bederf van verse producten voorkomen dankzij het productieproces dat microben doodt.
  • Eco-ontwerp. Golfkartonnen verpakkingen kunnen gemakkelijk worden gevormd voor kosteneffectieve logistiek, opslag en recycling. Zo worden tijd, energie en geld bespaard en tegelijkertijd het milieu beschermd.