Mede dankzij een verpakking van golfkarton kan bellenblazen een stuk verantwoorder plaatsvinden.

Wist je dat bellenblazen een behoorlijke impact heeft op het milieu? Niet zozeer vanwege het zeepsop waarmee de bellen worden geblazen, als wel vanwege de single-use plastic flesjes waar dat in zit. Elk jaar worden alleen in de Verenigde Staten al meer dan 300 miljoen eenmalig te gebruiken plastic flessen met sop geïmporteerd. Het merk American Bubble company wil zijn verantwoordelijkheid nemen en verbruik van plastic voorkomen. De flesjes van American Bubble zijn daarom voortaan gemaakt van aluminium en kunnen worden bijgevuld. Het opbergsysteem om de flesjes in te zetten is gemaakt van golfkarton: biobased en volledig recyclebaar. Het ontwerp viel inmiddels in de (design)prijzen. De Dieline Award 2021 ging naar American Bubble.