Op de kunstbeurs Art on Paper ontdekte wij het prachtige werk van kunstenaar Maria Gruppelaar. Haar werk gaat over veerkracht. Het verwijst naar mogelijkheden om iets nieuws te maken uit dat wat oud, gebruikt of beschadigd is. Het heeft te maken met opbouw, herstel, verandering en het vermogen te improviseren. Deze processen zijn zichtbaar in haar werk.

Mijn werk is ook hybride en slow. Hybride omdat het door kan gaan voor zowel schilderijen als sculpturen, het zijn sculpture plantings.  De sculptuur bevindt zich daarbij ergens tussen een twee en een driedimensionale vorm. Slow omdat het maakproces intensief is, het vraagt tijd.  Verf maakt Maria uit eigeel en pigmenten. En geregeld gebruikt zij golfkarton in haar werk. Wij vinden de kunstwerken van Maria prachtig! Kijk voor meer werk op mariagruppelaar.nl.