Leerlingen in het primair onderwijs krijgen verf geleverd in een creatieve en duurzame verzendverpakking. Verf- en kleiproducent Havo schakelde verpakkingsbedrijf DS Smith in om het ecologische karakter van Creall Eco color door te voeren in de verpakking. Samen ontwikkelden zij daarom een speels pakketje dat na levering omgetoverd kan worden in een handig flessenrekje. Hiermee wordt het voor leerkrachten makkelijker om de verfflessen na gebruik op te ruimen en helemaal leeg te maken doordat de flessen op de kop in de golfkartonnen tray weggezet kunnen worden. De doos wordt gesloten zonder tape, is gemaakt van volledig gerecycled karton en is na gebruik ook weer 100% recyclebaar. Renew, Re-use en Recycling dus!

Petra Siens, Design & Innovation Manager Benelux bij DS Smith is enthousiast over het resultaat van de samenwerking: ‘We hebben het proces in kaart gebracht middels onze Circular Design Metrics waarmee we meten hoe duurzaam een verpakking is. Bij DS Smith maken we gebruik van onze eigen Europese design database, waarmee we de inzichten van meer dan 700 van onze experts combineren om zo tot het perfecte design te komen. We zijn ontzettend trots dat dit we samen met Havo ook voor deze Creall verfverpakking op een creatieve en duurzame manier hebben gerealiseerd.’

Lees meer op dssmith.com.