Kunstenares Inge Prins van Wijngaarden uit Baarn staat voor een bewuste omgang met de aarde. Zij werkt uitsluitend met milieuvriendelijke en/of gerecyclede materialen. Niet voor niets speelt golfkarton een belangrijke rol in haar kunst. De duurzame eigenschappen van het materiaal zijn bekend: hernieuwbare bron, 100% recyclebaar, volledig gemaakt van oudpapier en herbruikbaar, bijvoorbeeld voor kunst.

Voor Inge is golfkarton echter meer dan een duurzaam materiaal. De golf- en dubbellaagsstructuur van het karton vormen een artistiek uitgangspunt, voor zowel abstract als figuratief werk. De recente zero waste-serie is het resultaat van geavanceerd onderzoek naar het werken met golfkarton. Met deze serie laat Inge de kleur en puurheid van het materiaal zien.

Wil je het werk van Inge in het echt bekijken? De komende periode (15 juli – 1 augustus) exposeert zij bij Bos Fine Art te Den Haag.