CODA Paper Art toont om het jaar papierkunst variërend van kleine kunstwerken, objecten en sieraden tot levensgrote installaties. Waar sommige kunstenaars een maatschappelijk of actueel thema belichten, vertellen anderen met hun werk een (materiaal)technisch verhaal of belichten ze het ambachtelijke van papierkunst. De tentoonstelling laat zien hoeveel verschillende perspectieven en dimensies er zijn in papierkunst, hoe grenzen worden verlegd en hoe nieuwe technieken en digitalisering door de makers ingezet worden om hun werk te realiseren.

Golfkarton ontbreekt uiteraard niet op Paper Art 2021. Kunstenares Hanneke Adelaar toont Plooibaar tijdens CODA Paper Art; een interactieve installatie waarmee Adelaar reflecteert op de snel veranderende wereld waarin we leven. De steeds wisselende omstandigheden en perspectieven en wat dat vraagt van ons aanpassingsvermogen en plooibaarheid, vertaalde ze in deze installatie van kartonnen kubussen. De kubussen kunnen worden gedraaid en gestapeld zodat er telkens een ander, nieuw beeld ontstaat. Geïnspireerd op Plooibaar kunnen bezoekers tijdens CODA Paper Art meewerken aan een steeds groter wordend kunstwerk.

Kijk voor meer info op coda-apeldoorn.nl.