Inschrijven voor nieuwsbrief

2020 meer huishoudelijk afval gescheiden

Geplaatst op 25/03/2021

In 2020 is meer huishoudelijk verpakkingsafval gescheiden. Met name de hoeveelheid papier en karton is toegenomen.

In 2020 is de totale hoeveelheid ingezameld huishoudelijk verpakkingsafval voor recycling verder toegenomen. Dat concludeert het Afvalfonds Verpakkingen ​ op basis van de eerste, voorlopige cijfers over het afgelopen jaar. De inzameling van verpakkingen van papier en karton laat voorlopig de grootste stijging zien in 2020. Hoe dat te verklaren is? Volgens het Afvalfonds zijn we vanwege corona veel thuis en aan het opruimen geslagen. Door de sluiting van horeca en winkels, hadden we meer verpakkingsafval. Dat zien we terug in de cijfers, er is meer afval gescheiden. Lees meer op afvalfondsverpakkingen.nl. 

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!