Inschrijven voor nieuwsbrief

Nieuwe kwaliteitsstandaard voor groenten-en fruitdozen van karton

Geplaatst op 26/02/2020

Op 5 februari lanceerde CBA samen met GroenteFruit Huis de nieuwe CFQ-standaard. Dit gebeurde tijdens de Fruit Logistica in Berlijn.

Common Footprint Quality (CFQ)

CFQ is de nieuwe kwaliteitsstandaard voor groenten-en fruitdozen van massief- of golfkarton. Dozen met dit logo zijn optimaal voor de distributie en het transport van groenten en fruit. Ze worden inmiddels door vijf golfkartonproducenten in de Benelux geproduceerd: De Jong Verpakkingen, Smurfit Kappa Benelux, Pacapime Belgium, DS Smith Packaging Benelux en VPK Packaging Benelux.

Duurzaamheid voorop

Het vergroten van de duurzaamheid was van groot belang bij de ontwikkeling van de nieuwe kwaliteitsstandaard: de kartonnen dozen met de CFQ-standaard worden gerecycled in een gesloten systeem, dit is beter én efficiënter. Naast duurzaam zijn de dozen ook stevig, bieden ze een uitstekende bescherming aan de producten en zijn ze goed stapelbaar waardoor het logistieke proces bevorderd wordt.

Bron Geraadpleegd op 11 februari 2020.

LinkedIn: CBA en GroenteFruit Huis lanceren nieuwe kwaliteitsstandaard voor groenten- en fruitdozen van karton.

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!