Inschrijven voor nieuwsbrief

Golfkarton haalt de schoolbanken

Geplaatst op 09/11/2020

Met een nieuw én creatief lessenpakket

Op een originele én educatieve manier kennismaken met de voordelen van golfkarton? Het kan: in Nederland lanceren papierenkarton.nl, KlasseTV en Teachers in Media een compleet vernieuwd lespakket voor leerlingen van de basisschool. En dat in samenwerking met DS Smith…

In vier vrolijke en leerzame films neemt Anne Appelo (bekend van Kinderen voor Kinderen, NPO Zapp en The Lion King) de jonge kijkers mee op reis door de wereld van golfkarton. Zij kampeert in een kartonnen tent, ontwikkelt haar eigen chocoladeverpakking, bezoekt een papier- en golfkartonfabriek en ontdekt wat wel en niet in de oudpapierbak mag.

Daarnaast is er volop ruimte voor fun: onderdeel van het lespakket is een flink aantal creatieve opdrachten, waarbij de leerlingen hun fantasie met behulp van papier en karton de vrije loop laten. Ze maken kleding van papier, fabriceren een maquette van hun kamer of ontwerpen hun eigen papierdier.

Het gratis lespakket bereikt ieder schooljaar naar verwachting zevenduizend docenten en bijna tweehonderdduizend leerlingen. Zo maken we de kinderen bewust van de duurzame eigenschappen van papier en karton én ontdekken de kinderen spelenderwijs hoe ze zelf kunnen bijdragen aan een groene samenleving. Dat wordt fun!

Op https://klassetv.nl/lespakket/papier-karton/ vind je het lespakket.

 

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!