Inschrijven voor nieuwsbrief

Smurfit Kappa Van Dam 1500 dagen ongevalsvrij

Geplaatst op 09/11/2018

Wanneer jouw golfkartonbedrijf al jaren ongeval vrij is, krijg je een trotse Corrugated Benelux Association over de vloer. Mét oorkonde en felicitaties, en daar kan Smurfit Kappa Van Dam van meespreken…

“Een hele mooie prestatie, waar alle medewerkers samen aan gewerkt hebben”

Op maandag 22 oktober werd in het bijzijn van het voltallige personeel aan Erik De Kort, algemeen directeur Smurfit Kappa Van Dam een oorkonde overhandigd voor “1500 dagen ongevalsvrij zonder verzuim”. Deze oorkonde wordt door de branche organisatie CBA (Corrugated Benelux Association) gegeven aan golfkartonbedrijven waar langere tijd geen ongevallen met verzuim hebben plaatsgevonden. “Een hele mooie prestatie, waar alle Smurfit Kappa Van Dam medewerkers samen aan gewerkt hebben en trots op kunnen zijn. Dit komt niet vaak voor”, aldus CBA directeur Peter van Ostaijen bij de overhandiging.    

Dat Smurfit Kappa Van Dam deze waardering verdient is temeer zo omdat bij Van Dam het laatste jaar hard is gewerkt aan de installatie van een XXL Heavy Duty inliner, die verpakkingen kan maken tot 5 meter breed. Algemeen directeur Van Dam Erik de Kort zei daarover bij de uitreiking: “De installatie van de nieuwe XXL Heavy Duty machine heeft veel externe contractors over de vloer gebracht en complexe situaties met zich mee gebracht. Gezamenlijk hebben we dat geklaard, zonder ongevallen”.  

Veiligheid en gezondheid op de werkvloer is een belangrijk onderdeel van het bedrijfsbeleid bij de golfkartonbedrijven in de Benelux. De laatste jaren is hier forse vooruitgang geboekt. Het streven van de golfkartonbedrijven is om “duurzaam naar nul ongevallen” te gaan.   

De Benelux golfkartonindustrie heeft daardoor een imago van een schone en moderne maakindustrie gekregen. Dit draagt zeker bij aan het aantrekken van jonge en goed opgeleide medewerkers. Belangrijk bij dit alles is het gedrag m.b.t. veiligheid van de medewerkers zelf. Hier zal de komende jaren vooral ook de nadruk op moeten liggen. Veilig werken en nul ongevallen staan blijvend boven aan de bedrijfsagenda in de Benelux golfkartonindustrie.

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!