Inschrijven voor nieuwsbrief

Plastic Soup, verpakt in golfkarton

Geplaatst op 04/10/2018

Om de problematiek rond plastic vervuiling bekend te maken bij de Nederlands jeugd, is er nu een speciaal ontwikkeld lespakket: Plastic Soup. En golfkarton helpt uiteraard graag, met een herbruikbare doos, op meer dan 3000 stuks…

U weet het waarschijnlijk wel: plastic verstikt het leven in onze oceanen en zeeën. Om ook de Nederlandse kinderen op een speelse manier te informeren, werd er een onafhankelijk lespakket ontwikkeld, waarin de kinderen Wish, de grote walvis, een handje toesteken. Of een vin…

De Wereld van OZ

Het lespakket is een onderdeel van ‘De Wereld van OZ’ van de Plastic Soup Foundation. Kinderen worden meegenomen in een magisch-realistische wereld Onder Zee waarin de gevolgen van plasticsoep op een speelse manier duidelijk worden. Het uiteindelijke doel: actie ondernemen en het gebruik van wegwerpplastic sterk verminderen.

Recyclebare doos van golfkarton

Het lespakket bestaat uit een digitale lessenserie waarmee aan verschillende onderwijs kerndoelen wordt gewerkt, het leesboek ‘Plasticsoep is troep’ van Zwijsen, een speciale Plasticsoepkrant van Kidsweek, oceaanplastic uit Hawaii, actie- en opdrachtkaarten en posters. De verpakking, een herbruikbare kartonnen doos, is geschonken door Corrugated Benelux Association (CBA). Zo dragen wij ons kartonnetje bij!

Basisscholen kunnen het lespakket bestellen op www.plasticsoupjunior.org

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!