Inschrijven voor nieuwsbrief

DS Smith wint dubbel goud

Geplaatst op 04/10/2018

Verpakkingsproducent DS Smith viel twee keer in de prijzen op de Fachpack-beurs in Fulda. Rethinking business, inderdaad!

De beursstand van DS Smith op Fachpack bood een perfect beeld van de mogelijkheden en trends op het gebied van displays en verpakkingen. Nieuwe vormen spreken een geïndividualiseerde groep kopers aan. Tijdens het winkelen bieden verpakkingen informatie over herkomst, ingrediënten en leveringstrajecten van de artikelen of waarschuwen voor productvervalsingen. Ook de interactieve mogelijkheden die met behulp van digital printing kunnen worden gerealiseerd, zijn enorm. Nieuwe technologieën en verpakkingsoplossingen voor de onlineverkoop vormden het tweede hoofdthema op de stand: optimale afmetingen, een slimme handling en creatieve bedrukkingen leiden tot efficiënte processen, betere bescherming van het milieu en een speciale winkelbeleving in de online verkoop.

Eén ding staat vast: de verpakking dient de supply chain en niet andersom. Elke verpakking is een perfect afgestemde oplossing die een echte toegevoegde waarde genereert, zoals meerverkoop, minder kosten en een betere beheersing van de risico’s. De twee bekroonde verpakkingen bewijzen dat.

Goud voor de verpakking van Fossil

De horloge- en sieradencollecties van dit Amerikaanse modelabel worden offline en online verkocht in speciale winkels, warenhuizen en geselecteerde online platforms. DS Smith produceerde één verzenddoos, met variabele inlays: veilig én zonder gebruik van opvulmateriaal. Deze doos kan snel worden opgezet, uitgerust en verzegeld. Het uitzicht is neutraal, om tijdens het transport geen aandacht te vestigen op de waarde van de inhoud. Binnenin wacht echter de wauw-factor: de in fel oranje en koele petroleum all-over verrast en zorgt voor een onvergetelijke presentatie van de inhoud. Een afscheurperforatie om de verpakking te openen en een zelfklevende tape om mogelijke retourzendingen veilig af te sluiten maken het innovatieve karakter compleet.

Perfect promotiedisplay voor Hengstenberg 1876

Hengstenberg 1876, producent van barbecuesauzen en toppings, klopte aan bij DS Smith voor een promotiedisplay. Het antwoord: een innovatieve constructie uit slechts vijf onderdelen, die snel en gemakkelijk in elkaar worden gestoken. Zo ontstaat een display dat stevig genoeg is om het gewicht van 96 potten saus en mosterd van elk 250 ml te dragen.

Bovendien is het vullen net zo ongecompliceerd als de opbouw: de producten met in totaal negen verschillende smaken worden gewoonweg samen met de tray in de display geplaatst. Dat biedt niet alleen een grote flexibiliteit: zo vervalt ook het gebruikelijke ompakken, dat veel tijd (en geld) kost.

Zowel de bescheiden kleurstelling en vormgeving als de open plaatsing tenslotte leiden de blik van elke barbecue-liefhebber rechtstreeks naar de gepresenteerde sauzen. Een display dat op alle vlakken doet het wat moet, dus.

 

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!