Inschrijven voor nieuwsbrief

Verpakkingen als brug tussen de digitale en echte wereld

Geplaatst op 03/01/2018

Verpakkingen zijn in onze digitale wereld meer dan alleen bescherming voor producten: ze spelen ook een belangrijke rol in marketing. Het creëert in vele opzichten zelfs buitengewone mogelijkheden. Lees er hier alles over.

Verpakkingen worden echte merkambassadeurs

Door de vele online communicatiekanalen zoals e-mail, Snapchat en Twitter, lijkt het soms alsof we verdwalen in de digitale wereld en dat we niet meer in een menselijke omgeving leven. Het is daarom geen verrassing dat de verpakkingen waarin onze online bestelde producten geleverd worden, zorgen voor een bevredigende ervaring tijdens het uitpakken.

Verkopers weten al langer dan vandaag dat verpakkingen belangrijk zijn: ze zijn de laatste visuele en fysieke communicatie met de klant voordat ze het product echt in hun bezit hebben. Denk bijvoorbeeld aan hoe mooi Apple zijn Iphone presenteert in de verpakking.

In de huidige digitale wereld fungeren verpakkingen tegenwoordig als de vitrine van winkels en zijn ze vaak het enige contactpunt van het merk met de consument. Hierdoor bestaan ze niet alleen meer om praktische redenen, maar worden het echte merkambassadeurs.

Verpakkingen kunnen natuurlijk ook in hun traditionele rol innovatief zijn. Zo zorgde Pizza Hut door de verbetering van hun pizzadozen dat de pizza’s langer warm blijven, waardoor ze de klant een warme en krokante ervaring bieden.

Verpakkingen zorgen in vele opzichten dus voor buitengewone mogelijkheden. Ze kunnen zelfs even iconisch worden als het product zelf. Denk maar aan de reclameborden van McDonalds waarop enkel lege verpakkingen te zien zijn. De ontbrekende hamburger doet vermoeden dat hij zo lekker was … dat hij helemaal is opgegeten!

Lees er hier meer over

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!