Inschrijven voor nieuwsbrief

Met deze tips recycleer je jouw kerstverpakkingen eenvoudig en snel

Geplaatst op 03/01/2018

Tijdens de feestdagen shoppen we meer online, waardoor er ook meer golfkartonnen verpakkingen gebruikt worden. Reden te meer om de consument te tonen hoe je golfkarton makkelijk recyclet. En de Nationale Retailfederatie voert er zelfs een heuse campagne voor …

Campagne maakt consumenten bewust van het recyclen van verpakkingen

Tijdens de feestdagen worden er meer golfkartonnen dozen verzonden dan ooit. De Nationale Retailfederatie van Amerika voorspelt dat online shoppen deze kerstperiode met 15% zal stijgen en dat kerstshoppen in het algemeen met 4% zal stijgen tegenover vorig jaar. Bijgevolg zullen dus ook meer golfkartonnen verpakkingen gebruikt worden. Deze stijging biedt echter mogelijkheden om de recyclage ervan te verbeteren en om consumenten te informeren hoe ze hieraan kunnen bijdragen. Golfkarton is namelijk heel recyclebaar: 75 tot 90% ervan kan gerecycled worden. Om je golfkartonnen verpakkingen deze kerstperiode zo goed mogelijk te recyclen, kun je best het karton zo plat mogelijk te maken en het in de daarvoor voorziene recyclingcontainer achterlaten. Recyclen hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn!

Lees hier het volledige artikel

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!