Inschrijven voor nieuwsbrief

Golfkarton en wol, een ideale match voor isolatiemateriaal

Geplaatst op 03/01/2018

Deze bewaardoos toont nog maar eens de efficiëntie van golfkarton als isoleermateriaal aan. Met de LifeGuardian gaat het vervoeren van voedsel en medicijnen beter dan ooit, en bovendien is hij 100% recyclebaar.

Vervoer voedsel en medicijnen voortaan met de LifeGuardian uit golfkarton

Doordat golfkarton lucht bevat tussen de verschillende lagen, vormt het goed isoleermateriaal. Wanneer dit gecombineerd wordt met wol, zorgt het voor een nog betere isolatie. De ‘LifeGuardian’, momenteel nog een prototype, gebruikt deze combinatie van golfkarton en wol om producten in een zo optimaal mogelijke omgeving te vervoeren. Hierdoor is de LifeGuardian bijvoorbeeld uitermate geschikt voor het vervoeren van voedsel en farmaceutische producten zoals vaccins.

De verpakking is makkelijk in elkaar te steken en bestaat voor 100% uit schapenwol. En als dat nog niet genoeg is: de verpakking is ook nog eens volledig recyclebaar. Zo komen we weer een stapje dichter bij een circulaire economie.

Lees hier meer over de LifeGuardian

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!