Inschrijven voor nieuwsbrief

89% van het oude, niet-verpakkingspapier wordt gerecycleerd

Geplaatst op 13/09/2017

Sterke cijfers uit Nederland bewijzen het: golfkarton is echt wel de groenste verpakking!

Nederland recycleert bijna 90% van het gebruikte niet-verpakkingspapier

Stichting Papier Recycling Nederland heeft verslag gedaan over de recycling van niet-verpakkingstoepassingen van papier en karton in het jaar 2016. Dat zijn toepassingen van papier en karton zoals kranten, tijdschriften, boeken, folders, schriften, printerpapier, sanitair papier, etc.

In 2016 is 1117 kiloton oudpapier en -karton van niet-verpakkingstoepassingen gescheiden ingezameld en gerecycled. Van de 1251 kiloton niet-verpakkingen van papier en karton die in 2016 nieuw op de markt is gebracht (ruim 1,2 miljard kilogram), is 89% gerecycled (ruim 1,1 miljard kilogram). Hiermee is ruimschoots voldaan aan de recyclingverplichting, vastgelegd in het vijfde Papiervezelconvenant (75%, 938 kiloton). Het gerealiseerde recyclingpercentage ligt in 2016 dan ook 14% boven het doelpercentage. Mooie cijfers, die duidelijk maken dat golfkarton met kop en schouders de groenste verpakking is!

> Lees hier het volledige persbericht

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!