Inschrijven voor nieuwsbrief

66 industrieën voor het behoud van de PPWD

Geplaatst op 13/09/2017

Al deze industrieën delen een gemeenschappelijk bekommernis: de mogelijke erosie van de wettelijke basis voor de interne markt van de Packaging and Packaging Waste Directive (94/62/EC) (PPWD).

Position Paper – 66 EU-industrieën doen een oproep om de Interne Markt voor verpakkingen en verpakte goederen binnen de Circulaire Economie te beschermen.

De ondertekenaars van de oproep geloven dat het verlies van de legale basis voor de interne markt de deur zal openen voor wetten van de afzonderlijke lidstaten die het vrij verkeer van verpakte goederen zal beïnvloeden. Uiteraard is het merendeel van de goederen die in de Unie circuleren op de een of andere manier verpakt, zodat het effect zal ondervinden van een mogelijke aanpassing. Ook de commissie voelt dit zo aan.

Deze discussie is een van de belangrijkste die de verpakkingsindustrie moet voeren, sinds de Packaging and Packaging Waste Directive (PPWD) in 1994 werd gestemd. Voor deze wet bestond, creëerden de verschillen in nationale regels over verpakkkingsmanagement en verpakkingsafval barrières voor het vrij verkeer van goederen. De gevolgen: grote verschillen in lokale milieuwetgevingen en een oneerlijk speelveld voor de industrie.

Daarom roepen de ondertekenaars van de oproep het Europese Parlement op om de wettelijke basis van de PPWD en alle amendementen, inclusief het huidige voorstel, te behouden. Hopelijk met succes!

 

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!