Inschrijven voor nieuwsbrief

Karton creëert geen plastic verpakkingsafval

Geplaatst op 12/09/2017

Elk jaar wordt er 300 miljoen ton plastic geproduceerd, waarvan een groot deel in de natuur belandt. Golfkarton is dan ook de natuurlijke keuze.

Kiezen voor karton is kiezen voor minder afval

We kennen de beelden allemaal: een verlaten strand, met daarop kilo’s aangespoeld plastic. Ze bewijzen tegelijkertijd de vervuiling die onze oceanen overwoekert en de nood aan een proper verpakkingsmateriaal.

Plastic wordt overal ter wereld gebruikt, maar niet gerecycleerd: de economische waarde is gewoon te klein, zodat recycling financieel niet rendabel is. Een ander nadeel van plastic is de grote afhankelijkheid van natuurlijke energiebronnen. Plastic is verantwoordelijk voor niet minder dan 6% van het jaarlijkse globale olieverbruik, en de ecologische voetafdruk ervan is dan ook enorm. De tegenstelling met golfkarton kon niet groter zijn.

Golfkarton wordt gemaakt van houtvezels, een natuurlijke, hernieuwbare en ecologische grondstof. Bovendien is de koolstofkringloop in dat productieproces neutraal: er komt geen koolstof vrij in de atmosfeer. Dat komt omdat bomen tijdens het groeien carbondioxide opnemen en zuurstof afgeven: zo neutraliseren ze de koolstof die vrijkomt bij het recyclageproces van golfkarton. Bovendien is golfkarton biologisch afbreekbaar en dus uitermate geschikt als biologisch verpakkingsmateriaal. Zo is golfkarton als verpakkingsmateriaal een perfect voorbeeld van de circulaire economie. En een logische keuze!

> Lees hier het volledige artikel

 

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!