Inschrijven voor nieuwsbrief

Het belang van slimme verpakkingen voor de e-commerce

Geplaatst op 12/09/2017

Nog te weinig e-commercebedrijven maken ten volle gebruik van de mogelijkheden die golfkarton hen als verpakking biedt. Ontdek drie tips die de band met uw klanten versterken.

Doordachte verpakkingen: de basis voor een emotionele band met de klant

E-commerce mag dan wel een tijdperk van comfort hebben ingeluid, het heeft ook het aantal contactmomenten tussen merk en consument drastisch verminderd. Volgens onderzoek door Gallup zal zowel de bezoekfrequentie als het bestede bedrag tijdens die contactmomenten positief beïnvloed worden als een klant een emotionele band met een merk heeft. En daar biedt golfkarton als verpakking meer dan interessante mogelijkheden. Hier zijn alvast drie tip:

 

 1. Vergroot uw audience
  Een innovatieve verpakking zorgt ervoor dat de merkbeleving zich als een olievlek verspreidt. Het bewijs: de populariteit van de zogenaamde unboxingvideo’s op Youtube, waarin mensen het moment delen waarop ze een pakje openen. Ergens is het ook logisch: de meeste huisgenoten of collega's kijken afgunstig toe wanneer iemand een online bestelling ontvangt en opent, niet? Zorg dus voor een verpakking die gezien mag worden!
   
 2. Geef een gevoel mee
  Een verpakking met de juiste 'looks' kan emoties en gevoelens opwekken die de klant een bijzonder gevoel geven. De 'touch & feel' van de verpakking, de constructie van de doos, de kleuren, de bedrukking en de typografie: ze spelen allemaal een rol in de beleving. Golfkarton biedt al die mogelijkheden. Meer nog: heel wat golfkartonproducenten kunnen een verpakking creëren die op zich al een 'thing of beauty' is.
   
 3. Besteed ook aandacht aan bescherming en duurzaamheid
  Een prachtige uitpakervaring hoeft echt niet milieuonvriendelijk te zijn. Een intelligent ontwikkelde verpakking die optimaal gebruik maakt van materialen en zelf recyclebaar is, zal meer en meer klanten aantrekken die van duurzaamheid houden. Uiteraard laat ook op dit vlak golfkarton niet in de steek: het materiaal is namelijk erg goed recylebaar. Meer nog: het biedt prima bescherming tijdens het transport. Redenen te over om voor golfkarton te kiezen dus!

> Lees hier het volledige artikel

 

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!