Inschrijven voor nieuwsbrief

Beyond the box: over de sterktes van golfkarton

Geplaatst op 16/08/2017

De golfkartonindustrie groeit vliegensvlug. Men gaat er zelfs vanuit dat de vraag naar golfkarton vanaf nu elk jaar met meer dan 4% zal stijgen en dit voor de komende 5 jaar. Golfkarton heeft gelukkig veel in zijn mars om deze snelle groei de baas te zijn. Elisabeth Skoda ging op ontdekkingstocht langs de meest recente innovaties binnen de golfkartonindustrie. Ontdek ze snel.

Beyond the box

Veel meer dan een eenvoudige doos uit golfkarton

Golfkarton biedt een optimale bescherming voor onze versproducten, kent op het vlak van design en bedrukking eindeloos veel mogelijkheden en is uiterst kosten- en ruimtebesparend wanneer het gaat om handling, stockage en transport. Elisabeth Skoda neemt al deze voordelen onder de loep en bekijkt de grootste innovaties op voornoemde gebieden.

Langer vers, langer schapleven

Langer vers, langer schapleven

Het Italiaanse non-profit consortium Bestack zet zich dag in dag uit in voor het onderzoek naar innovatieve verpakkingsoplossingen voor versproducten als groenten en fruit.
Samen met de Universiteit van Bologna ontwikkelde Bestack een actieve verpakking uit golfkarton die essentiële natuurlijke oliën bevat, waarmee je het rijpingsproces van versproducten kan controleren en afremmen. 

Bedrukking van golfkarton

Ook de digitale printtechnologie staat niet stil. Dankzij geavanceerde ontwikkelingen worden de bedrukkingsmogelijkheden van golfkarton steeds groter. Bedrukt golfkarton is aantrekkelijker voor de consument en kan mee de marktpopulariteit van een product bepalen.

Aantrekkelijk Point of Sale (POS) materiaal

In eerste instantie had golfkarton als verpakkingsmateriaal voornamelijk een beschermende functie. Meer en meer marktstrategen kwamen echter tot de conclusie dat het design en de functionaliteit van de verpakking ook effectief het koopgedrag van de consument kan beïnvloeden. Met andere woorden: de manier waaróp we golfkarton in de winkel gebruiken en presenteren, kan een grote rol in de meerverkoop van een product spelen.

Weg met verloren ruimte

Online kan je een eindeloze variëteit aan producten aanschaffen. Al deze producten hebben verschillende afmetingen en gewichten. Meestal gebruikt men slechts een beperkt aantal verpakkingsformaten, waardoor er vaak veel ruimte in de doos onbenut blijft. En zelfs ‘lucht’ transporteren kost geld. Tegenwoordig kan je echter uit 3 basisformaten manueel 39 verschillende formaten vouwen. Automatiseer je dit proces, kom je zelfs aan 10 miljoen verschillende mogelijkheden. 

golfkarton

Productbescherming

Al gehoord van de DISCS-test? Deze test bootst de mogelijke tegenslagen na die een verpakt product onderweg naar de consument kan tegenkomen: Drop Impact Shock Crush Shake. Wanneer een verpakking de test in elke situatie doorstaat, mag je er zeker van zijn dat jouw product veilig de consument bereikt. Zeker voor de e-commerce is de DISCS-test een belangrijke ontwikkeling.

Lees hier het volledige artikel van Elisabeth Skoda

 

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!