Inschrijven voor nieuwsbrief

Betoverende kunst uit golfkarton strijd voor een groenere wereld

Geplaatst op 16/08/2017

De Amerikaanse kunstenaar Mark Langan maakt 3D-sculpturen uit golfkarton en legt zo de verrassende schoonheid van het materiaal bloot. Onder de slagzin Recyclable Art for a Green World wil hij het publiek oproepen om via recyclage de natuur een handje toe te steken.

Mark Langan

Corrugated Art – Recyclable Art for a Green World

Voor de creatie van zijn sculpturen, kiest Mark Langan sinds 2004 resoluut voor golfkartonnen dozen en niet-giftige lijm. De kunstenaar ziet zijn werken uit golfkarton als een ode aan de unieke, esthetische eigenschappen van een alomtegenwoordig materiaal waar we in het normale leven geen oog voor hebben.

Golfkarton is voor hem een eindeloze materiaalbron, omdat het steeds opnieuw gerecycleerd kan worden. Met zijn creaties wil Mark Langan het publiek - soms heel uitdrukkelijk -  aan het denken zetten: wat kunnen we zelf allemaal doen om de afvalberg op deze wereld te verkleinen? In de circulaire economie van vandaag is dat méér dan een goede vraag.

Bekijk hier meer werken van Mark Langan op zijn persoonlijke kunstenaarspagina

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!