Inschrijven voor nieuwsbrief

Verpakkingen in de Circulaire Economie: een duurzame zaak?

Geplaatst op 06/07/2017

Op 21 maart nam FEFCO deel aan het high-level Euractiv debat over de rol van verpakkingen in de Circulaire Economie. Met ongeveer 80 deelnemers van verschillende overheden, ngo’s, bedrijven en stakeholders uit de Europese Unie was Euractiv een groot succes.

Enkele hoogtepunten van het Euractiv forum

Het panelgesprek werd gevoerd door sleutelfiguren uit de Europese Unie, de verpakkingsindustrie en vertegenwoordigers van de Europese samenleving:

Kestutis Sadauskas (Directeur Circulaire Economie en Groene Groei, Europese Commissie), Davor Škrlec (MEP, Greens/EFA, Kroatië), Edward Vernon (Environment Unit Coördinator, Malta), Anke Schulmeister (Senior Forest Policy Officer, WWF) en Stefano Rossi (CEO DS Smith Packaging, vertegenwoordiger van de golfkartonindustrie).

Voor FEFCO was het forum dé kans om aan te tonen dat recycleren de beste oplossing is voor papier en karton. Meer nog: FEFCO ziet een gesorteerde ophaling en verwerking van recyclebare materialen als de sleutel tot succes van de Circulaire Economie. Alle EU-lidstaten zouden de juiste infrastructuur moeten voorzien om deze gesorteerde ophaling ook effectief mogelijk te maken.

Stefano Rossi: “Paper and board packaging is a champion in recycling with a 84.7% recycling rate. We can do more but we need help. We need help from the institutions with collection and from every single person in Europe to get every fibre back so we can recycle it!”

Edward Vernon: “We want to achieve something ambitious, but we need to keep in mind that member states are at different levels. Separate collection will be one of the issues up for discussion at forthcoming Council meetings”.

Lees het volledige verslag in het magazine van FEFCO, FEFCOnnect 9, juni 2017

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!