Inschrijven voor nieuwsbrief

Belangrijke oproep van drie toonaangevende sectoren binnen de Circulaire Economie

Geplaatst op 06/07/2017

CEPI, Brussel, 19 mei 2017 - EUROFER, Eurometaux en CEPI staan erop dat alle EU-instellingen hun ambities omtrent de Circulaire Economie bewijzen door samen te werken richting een enkelvoudige recyclagemaatregel.

de Circulaire Economie

Een enkelvoudige maatregel die de reële recyclagecijfers weerspiegelt

De Europese leidinggevende industrieën voor staal (EUROFER), papier (CEPI) en non-ferro metalen (Eurometaux) slaan de handen in elkaar en hernieuwen hun oproep tot een enkelvoudige recyclagemaatregel die geldt voor alle lidstaten van de Europese Unie. Deze maatregel is van uiterst belang willen we ook échte veranderingen zien in het afvalbeleid binnen de Circulaire Economie.

Axel Eggert, Algemeen Directeur van EUROFER: “Elke instelling heeft nu herkend dat de lidstaten hun recyclagecijfers op dezelfde manier moeten berekenen, wat binnen de huidige wetgeving niet het geval is. Het Europees Parlement is echter het enige instituut dat de juiste oplossing kan bieden: een enkelvoudige maatregel zonder afwijkingen”.

Sylvain Lhote, Algemeen Directeur van CEPI: “Vandaag hebben drie recyclageleiders van Europa zich verenigd om het belang van ‘reële’ recyclagecijfers te benadrukken. Als we de Circulaire Economie in Europa willen waarmaken, moeten we in staat zijn om de huidige recyclagecijfers te meten.”

Guy Thiran, Algemeen Directeur van Eurometaux: “Totdat we een gemeenschappelijke methode hebben om te meten hoeveel van ons afval gerecycleerd wordt, maakt het niet uit of het recyclagedoel in de EU 65% of 70% is. EU-onderhandelaars moeten van een sterke berekeningsmethode topprioriteit maken”.

Lees hier het volledige persbericht.

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!