Inschrijven voor nieuwsbrief

Hoe online boodschappen en golfkarton hand in hand gaan

Geplaatst op 05/07/2017

De groeiende populariteit van online boodschappen is strategisch gezien een grote opportuniteit voor de golfkartonindustrie. Ontdek snel waarom.

online boodschappen

6 redenen waarom golfkarton ideaal is voor de verpakking van online boodschappen

Men verwacht dat de markt voor online boodschappen tussen 2015 en 2020 zal verdrievoudigen: van $ 97 miljard naar $ 290 miljard. In Europa staat het Verenigd Koninkrijk op kop, gevolgd door Frankrijk, Duitsland, België en Nederland. Deze stijging brengt heel wat verpakkingsuitdagingen met zich mee, voornamelijk op logistiek gebied en met betrekking tot de versheid van de producten. Met een innovatief gebruik van golfkarton kunnen we deze uitdagingen meteen uit de weg ruimen. Enkele voorbeelden.

Golfkarton houdt versproducten koel

Vers- en diepvriesproducten moeten vers en gekoeld bij de consument geleverd worden. Innovaties in koeltechnieken met golfkarton bieden een duurzame oplossing. Ook op vlak van voedselveiligheid zit je veilig met golfkarton.

Logistieke oplossingen op maat

Om bij het transport van online boodschappen de logistieke kosten en de CO2-afdruk zo laag mogelijk te houden, is het belangrijk dat de verpakkingen goed stapelbaar zijn en de laadruimte zo efficiënt mogelijk gebruikt wordt. Met de introductie van golfkartondozen van verschillende afmetingen en aangepast aan verschillende voedingstypes, komt de golfkartonsector deze vereisten met glans tegemoet.

Internet of Packaging

Internet of Packaging houdt in dat verpakte producten altijd en overal gecontroleerd kunnen worden. Dat gebeurt via barcodes, radiofrequentietechnologieën en temperatuur- en vochtapparaten die in de golfkartonverpakking verwerkt worden. Zo kan de consument er zeker van zijn dat zijn online boodschappen onder de juiste omstandigheden aan huis geleverd worden.  

Bescherming van fragiele producten

Online bestellingen van dranken in glazen flessen lopen tijdens het transport een groot risico op breken. Daarom ontwikkelde enkele bedrijven sterke golfkartondozen verdeeld in aparte compartimenten en speciaal ontworpen voor de verzending van flessen. Of toch liever scherven die geluk brengen?

Actieve verpakkingsoplossingen

Door actieve componenten (zoals ethyleenabsorbeerders) in het golfkarton te verwerken, kunnen we het rijpingsproces van versproducten en bloemen vertragen en de houdbaarheidsdatum verlengen. Deze vorm van actieve verpakkingen vermindert voedselverspilling en vergoot de leveringsopties van steeds meer producten.

Slimme oplossingen

Slimme en handige verpakkingsoplossingen, zoals zelfsluitende of makkelijk opvouwbare dozen, maken van de verzending van online boodschappen kinderspel. Bovendien kan je golfkartonverpakkingen -vanbinnen en vanbuiten- met mooie designs personaliseren. Het oog wil natuurlijk ook wat.

Lees hier het volledige artikel.

 

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!