Inschrijven voor nieuwsbrief

De papierindustrie plant meer bomen dan ze oogst

Geplaatst op 06/06/2017

En daar wordt toch iedereen blij van?

bomen planten

Substantiële bossen als antwoord op de global warming

In 2015 engageerden 195 landen zich ertoe om de globale opwarming van de aarde te beperken tot 2 graden Celsius. Maar Eelco Rohling, professor klimaatverandering aan de Nationale Universiteit van Australië, beargumenteert dat we hier enkel in kunnen slagen als we substantiële hoeveelheden carbondioxide uit de atmosfeer kunnen verwijderen.

En dan komt negatieve emissietechnologie in het spel, met als minst controversiële methode… het planten van bossen. Substantiële bossen, wel te verstaan. Volgens professor Rohling zouden we de oppervlakte van drie keer India nodig hebben. Ook de bodemkwaliteit speelt een rol: “we kunnen dit enkel doen als het bos de bodem en het ecosysteem verrijkt en niet uitput.” De papierindustrie geeft alvast het goede voorbeeld. Hopelijk volgen er snel andere industrieën.

Lees hier het volledige artikel.

 

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!