Inschrijven voor nieuwsbrief

Go Golfkarton!

Geplaatst op 13/04/2017

Golfkarton is dé oplossing die naadloos aansluit bij het principe van de Circulaire Economie: het is 100% hernieuwbaar, 100% recycleerbaar en 100% bioafbreekbaar. Daarom zouden we als retailer en producent ook 100% voor golfkarton moeten kiezen als verpakkingsmateriaal van onze producten. Nog niet volledig overtuigd? Enkele onbetwistbare argumenten op een rijtje.

golfkarton

Pro golfkarton in drievoud

1. Met liefde voor de natuur

Wie dacht dat de productie van golfkarton ons een Amazonewoud aan bomen kost, heeft het helemaal mis. Meer nog: tegenover materialen op basis van fossiele stoffen geeft golfkarton wél iets terug aan de natuur i.p.v. ze uit te putten: leven. De vezels waarmee golfkarton gemaakt wordt, zijn 12% afkomstig van hernieuwbare bronnen uit bossen in duurzaam beheer. In de plaats dat er voor de inning van deze vezels alleen maar bomen verdwijnen, komen er net meerdere bij. De natuurlijke cyclus blijft 100% gevrijwaard. En de andere 88%? Die zijn gewoon afkomstig van gerecycleerd papier en karton.

2. Voedselveiligheid = de veiligheid van jouw klanten

Met versproducten verpakt in golfkarton maken jouw klanten opmerkelijk minder kans op voedselvergiftiging. Door de vezelstructuur van golfkarton zitten alle bacteriën als het ware gevangen. In de plaats van zich te vermenigvuldigen, sterven de cellen en komen ze niet op je groenten of fruit terecht. Bovendien gebruiken retailers de verpakking slechts één keer, zodat er ook geen bacteriën van de vorige lading op de nieuwe kunnen overlopen. Resultaat: versproducten blijven langer vers en belanden dus minder snel in de vuilbak. Plastic kratten daarentegen, zitten vaak vol krassen door veelvuldig gebruik. De plek bij uitstek waar bacteriën zich zorgeloos kunnen verstoppen en vermenigvuldigen. Na een wasbeurt ogen ze misschien bacterievrij, maar zijn dat tegenover golfkarton zeker niet.    

3. Recycleren is kansen creëren

Volgens de European Recovered Paper Council werd er in 2015 al 81,4% van het geproduceerde papier en karton gerecycleerd. En meer recyclage betekent eenvoudigweg minder afval voor onze aardbol. Maar niet alleen de slinkende afvalberg heeft er baat bij. Ook de golfkartonindustrie zelf plukt er de vruchten van. Hoe meer gerecycleerd papier en karton, hoe meer grondstoffen er opnieuw ten dienste van de golfkartonproducent gesteld kunnen worden. En meer te verwerken grondstoffen betekent: meer werk. Europa alleen al telt 666 vestigingen die als FEFCO-lid binnen de golfkartonindustrie opereren. Samen stellen ze maar liefst 70.734 mensen tewerk. Van een sociaal-economisch voordeel gesproken.

Wanneer we nu een wedstrijdje golfkarton vs. plastic zouden houden, is jouw keuze dan ook zo snel gemaakt?

Via de Circular by Nature campagne van FEFCO ontdek je nog vele andere troeven van golfkarton.

 

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!