Inschrijven voor nieuwsbrief

Circular by Nature

Geplaatst op 13/04/2017

Op 21 maart 2017 nam FEFCO (European Corrugated Packaging Association) deel aan het veelbesproken debat van Euractiv over de rol van verpakkingen in de Circulaire Economie. Meteen ook de ideale moment om hun nieuwe campagne ‘Circular by Nature’ te lanceren.

Circular by Nature

De Circulaire Economie: recyclage als beste oplossing voor de verwerking van papier en karton

In 2015 beklonk de Europese Commissie het akkoord om de afvalberg van verpakkingen tegen 2030 met 75% te doen slinken en meer te investeren in hergebruik en recyclage. Uitgangspunt van deze missie? Het principe van de Circulaire Economie.

Voor FEFCO was het debat de geschikte gelegenheid om hun nieuwe campagne voor te stellen: Circular by Nature. Met Circular by Nature willen ze iedereen ervan overtuigen dat recyclage de beste manier is om de afvalberg tegen te gaan. En papier en (golf)karton zijn de recyclagematerialen bij uitstek.

Daarom spoort FEFCO de nationale overheden en verschillende organisaties binnen de EU aan om recyclage voor eens en voor altijd naar waarde te schatten, hun afvalbeleid aan te passen en nog meer te kiezen voor papier- of kartonverpakkingen.

Stefano Rossi, die op het debat de golfkartonindustrie vertegenwoordigde, vat de oproep van FEFCO mooi samen: “We want every fibre back!”

Lees hier het volledige persbericht

 

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!