Inschrijven voor nieuwsbrief

Cardborigami: huisjes uit golfkarton voor daklozen

Geplaatst op 07/03/2017

Cardborigami is een project van de jonge architecte en sociaal onderneemster Tina Hovsepian uit Los Angeles. Zij gebruikt de veelzijdigheid en sterkte van golfkarton om er noodshelters voor dakloze mensen uit te maken. Ook voor sociale projecten gooit golfkarton zijn krachten in de strijd.

Golfkarton als sociale weldoener

De 29-jarige Tina Hovsepian ging al in 2010 met het Cardborigami-project van start.
Ondertussen hebben haar origamivormige noodshelters uit golfkarton al heel wat weerklank gekregen. Enerzijds richt ze zich op slachtoffers die door natuurrampen hun huis zijn verloren. Maar ook het aantal daklozen in Los Angeles blijft maar stijgen. Ook zij kunnen handig gebruik maken van de pop-up huisjes. De Cardborigami’s zijn bovendien makkelijk op te plooien en te verplaatsen, wat hen dus extra geschikt maakt voor daklozen. De inspirerende visie achter Cardborigami luidt als volgt:

“Our vision with Cardborigami is really to have a global reach where we could provide these instant shelters to anyone that might need it, whether it’s due to poverty, natural disaster, refugee crises or whatever it may be,” verklaart Hovsepian. “That would be our long-term vision.”

Lees hier het volledige artikel over dit prachtige project

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!