Inschrijven voor nieuwsbrief

Golfkarton voor primaire verpakkingen: een slim idee.

Geplaatst op 01/12/2017

Veel producenten denken dat golfkarton vooral goed is om producten te vervoeren, maar eigenlijk is het veel meer dan stevig transportmateriaal. Wist je dat golfkarton bijvoorbeeld ook uitermate geschikt is als primaire verpakking?

Met golfkarton krijgt je primaire verpakking een nieuwe betekenis

Grotere koopervaring & voorkeuren van de consument

Primaire verpakkingen zijn het eerste contact dat de consument met het merk heeft. Dat contact wordt in meer en meer domeinen mogelijk zoals displays in de winkel, reclameborden of zelfs verzenddozen van online shops. Doordat de koopomgeving uitbreidt, breiden ook de visies van de consument op de soorten mogelijke primaire verpakkingen uit.

Grotere toepasbaarheid van golfkarton

Aangezien verpakkingen aanpasbaar moeten zijn aan de eisen van de retailer, is flexibiliteit van verpakkingen een van de belangrijkste eigenschappen voor brand managers. Dankzij evoluties in digitaal printen en finishing is golfkarton hier ook steeds meer geschikt voor, en is er een grotere nauwkeurigheid en consistentie mogelijk.

Kostenefficiëntie & duurzaamheid

Het gebruik van golfkarton voor zowel het vervoeren van producten als voor displays is niet alleen productvriendelijk, maar ook kostenefficiënt. Aangezien golfkarton een licht materiaal is, zorgt dit voor een grotere verzenddichtheid, waardoor er minder vrachtwagens nodig zijn. En dat zorgt op zijn beurt voor lagere vervoerskosten.

Een ander belangrijk voordeel van golfkarton is de focus op duurzaamheid. Het bestaat voor een groot deel uit gerecycleerd materiaal, en de golfkartonindustrie zorgt ervoor dat er steeds nieuwe bomen worden geplant.

Maak je verpakkingsstrategie succesvol met golfkarton

Hoewel sommige producenten golfkarton nog steeds beschouwen als enkel een transportmateriaal, is het dus interessant om het ook als primaire verpakkingen te gebruiken.

Lees hier het volledige artikel.

 

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!