Inschrijven voor nieuwsbrief

De optimalisering van jouw verpakking uit golfkarton zorgt voor een lagere CO2-uitstoot

Geplaatst op 30/11/2017

Het globale vleesverwerkingsbedrijf Danish Crown slaagde erin hun jaarlijkse CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen door enkel hun verpakkingen aan te passen.

Dit Deens bedrijf verdient zonder twijfel de eerste prijs in duurzaamheid

Het Deense vleesverwerkingsbedrijf Danish Crown hanteert een uitgebreide strategie wat betreft hun verantwoordelijkheid voor het milieu. Om hun CO2-uitstoot te verminderen, startte Danish Crown een project om hun verpakkingen te optimaliseren.

De uitdaging

Danish Crown verstuurt en ontvangt dagelijks honderden paletten, die vervoerd worden met vrachtwagens. Het optimaliseren van hun verpakkingen was dan ook een uitgelezen kans om hun CO2-uitstoot te verminderen. 

De aanpak

Door het golfkarton van de meeste verpakkingen bestaande uit B-golven te veranderen naar golfkarton met R-golven, verminderde het bedrijf het gebruikte materiaal aanzienlijk zonder aan draagcapaciteit of duurzaamheid in te boeten. Hierdoor passen er meer verpakkingen op één pallet, en moeten er dus minder vrachtwagens de baan op.

De resultaten

Aangezien er door de verandering van het golfkarton minder vrachtwagens nodig waren om paletten te vervoeren, slaagde Danish Crown er in hun CO2-uitstoot met 290 ton te verminderen. Bovendien is er hierdoor ook een vermindering van 25% in magazijn-, verwerkings- en verzendkosten.

Lees hier het volledige artikel.

 

 

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!