Inschrijven voor nieuwsbrief

De perfecte hoeveelheid verpakking

Geplaatst op 24/10/2017

“Heb je echt al die verpakking nodig?” Het is een van de belangrijkste vragen in het Sustainable Packaging Playbook van Walmart, een gids die de retailer vorig jaar uitbracht voor zowel verkopers als verpakkingsleveranciers.

Best practices die aansporen om nog beter te doen

Walmart ontwikkelde de gids om de ‘Sustainability Score’ van z’n leveranciers te verbeteren. Uiteraard om aan de ecologische voetafdruk van beide partijen te werken, “maar ook om de kosten te drukken, zowel voor retailer als leverancier”, zegt Ashley Hall, Walmart's senior duurzaamheidsmanager.

En de recycleerbaarheid van een verpakking speelt duidelijk een enorme rol. Vaak blijkt dat bedrijven die hun verpakking herbekijken vanuit een duurzaam standpunt onnodig materiaal verwijderen en dus ook hun verpakking optimaliseren voor de verzending. Met als direct gevolg gewichtsverlies, meer producten per container, en meer containers per verzending.

“Duurzaam verpakkingsmateriaal is hot”, zegt Marc ook Bevilacqua, senior vice president global packaging bij OIA Global, uit Portland. “Duurzaamheid creëert een watervaleffect: hernieuwbare verpakkingen verkleinen de ecologische voetafdruk van de verzendingen, en zorgen voor een besparing van water en energie.”

Smaak voor besparingen

Sinds 2002 volgt Hormel Foods, een Amerikaanse voedselproducent, minutieus op welke rol duurzame verpakkingen voor het bedrijf spelen. In 2012 stelde het bedrijf een ambitieus doel: 6 miljoen ton minder verpakkingen tegen 2020. En het bedrijf is nog amper 20% van dat doel verwijderd. Dat de financiële besparing recht evenredig is, moeten we u waarschijnlijk niet vertellen…

meer info

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!