Inschrijven voor nieuwsbrief

De grootste afnemer van golfkarton? De agriculturele sector

Geplaatst op 24/10/2017

De tendens in Spanje bewijst de keuze van de consument voor golfkarton.

agriculturele sector

De Spaanse golfkartonindustrie legt groeiende cijfers voor

In 2016 was de Spaanse agriculturele sector de belangrijkste afnemer van golfkarton (een aandeel van 23.2%); gevolgd door voedingsmiddelen (16.5%) en drank (15%). In totaal werd er 2 951 000 ton papier verwerkt tot 4 952 miljoen vierkante meter golfkarton. Daarvoor zorgden meer dan 22 750 medewerkers, een cijfer dat nog indrukwekkender wordt als we naar Europa kijken: daar steeg het aantal directe jobs in de sector tot meer dan 100 000.

Leopoldo Santorromán, voorzitter van de Spaanse Vereniging van golfkartonproducenten: “de Spaanse consument kiest duidelijk voor de verpakking die milieuvriendelijke aan economische voordelen koppelt. Ik ben dan ook blij dat onze sector daarmee een duidelijke bijdrage kan leveren aan de economische heropleving én ecologische vooruitgang van ons land.”

De Spaanse consument kiest duidelijk voor golfkarton

Een recente studie, getiteld ‘verpakkingsmaterialen: de maatschappelijke perceptie’ toont duidelijk aan dat golfkarton de voorkeur van de Spaanse consument wegdraagt. 76% van de respondenten verkoos golfkarton als meest ecologisch verpakkingsmateriaal, tegenover 10% voor plastic. Bovendien kiest een overduidelijke meerderheid voor éénmalige verpakkingsmaterialen voor fruit en groenten, omdat die hygiënischer zijn. Conclusie: er wacht golfkarton een mooie toekomst…

meer info

 

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!