Inschrijven voor nieuwsbrief

Golfkarton verpakking: de nummer 1-keuze

Geplaatst op 30/09/2016

In dit persbericht worden er meer details bekend gemaakt over de reeds gekende studie van de Universiteit van Bologna over het positief effect van golfkarton op micro-organismen. Groenten en fruit langer vers met golfkarton: een waarheid als een koe.

Golfkarton vs. plastic: de winnaar houdt groenten en fruit langer vers

Een eerste studie aan de Universiteit van Bologna toont aan dat de vezels in golfkarton micro-organismes als bacteriën volledig schaakmat zetten. Dit maakt van golfkarton een veiliger en hygiënischer verpakkingsproduct dan plastic kratten. Op plastic kunnen bacteriën zich namelijk wél makkelijk voortplanten en zo vergoot de kans op voedselbesmetting. De globale conclusie van de eerste studie: groenten en fruit blijven tot 3 dagen langer vers in golfkarton verpakking dan in plastic kratten.

In een vervolgstudie ging het onderzoeksteam dieper in op de dodelijke effecten van golfkarton op micro-organismen. Meer specifiek gingen ze verder op zoek naar de oorzaak achter het grote verschil tussen golfkarton en plastic wat betreft kruisbesmetting en de overlevingskansen van bacteriën. De vervolgstudie kon niet anders dan het nogmaals te bevestigen: golfkarton is de nummer 1 voor het verpakken van groeten en fruit.

Wie geïnteresseerd is in de methodiek achter het onderzoek en in meer details, moet zeker het volledige persbericht raadplegen.

 Lees hier het volledige artikel

 

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!