Inschrijven voor nieuwsbrief

Fruit langer vers en gezonder in verpakking van golfkarton

Geplaatst op 01/07/2016

Onderzoek in 2016 heeft aangetoond dat fruit dat is verpakt in golfkartonnen dozen tot 3 dagen langer houdbaar is dan fruit dat wordt vervoerd met plastic kratten. En dit is nog niet alles.

fruit langer vers

Ook vermindert de kans op microbiologische besmetting van groenten en fruit door het gebruik van golfkarton. De kans op voedselvergiftiging (als gevolg bederf) neemt hierdoor eveneens af. Niet alleen het klimaat, ook de volksgezondheid is gebaat bij een keuze voor golfkarton.

Verse groenten en fruit kunnen bij onjuist vervoer oorzaak zijn van voedselvergiftiging. Wetenschappers van de vooraanstaande Universiteit van Bologna hebben onderzocht wat de rol van de verpakking hierbij is. Zij analyseerden de uitwisseling van microben tussen product en verpakking. Verschillende soorten verpakkingsmaterialen werden bekeken. De uitkomsten van het onderzoek laten grote verschillen zien, bijvoorbeeld tussen plastic kratten (RPC’s) en dozen van golfkarton.

Door gebruik van golfkartonnen verpakkingen neemt de kans op besmetting met micro-organismen en daardoor mogelijk voedselvergiftiging aanzienlijk af, kan het fruit langer worden bewaard en blijft de versheid, geur, uiterlijk en smaak van het fruit beter behouden. Aanzienlijk beter dan bij het gebruik van plastic kratten, concludeert het onderzoek. Maar er is meer!

Peter van Ostaijen, directeur van brancheorganisatie CORRUGATED BENELUX ASSOCIATION:

“Golfkarton zorgt er dus voor dat voedsel langer goed blijft. Daarmee draagt het bij aan het tegengaan van verspilling. Tel daarbij op de duurzame eigenschappen van golfkarton (het is een hernieuwbare bron en recyclebaarheid) en de keuze is helder. Wie gaat voor een duurzame, veilige en gezonde verpakking, kiest voor golfkarton”.

Meer informatie

Persbericht van FEFCO - European Federation of Corrugated Board Manufacturers

 

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!