Inschrijven voor nieuwsbrief

The Confederation of Paper Industries (CFI) lanceert CFQ-standaard

Geplaatst op 13/06/2016

Speciaal voor de versindustrie in Groot-Brittannië ontwikkelde de CFI een Common Footprint Quality-standaard. Deze standaard loopt parallel aan de geldende standaard in Europa en garandeert de veiligheid en effectiviteit van de golfkartonnen verpakking voor groenten en fruit. Het resultaat? De kost van de supply chain vermindert en de producten blijven opmerkelijk langer vers.

golfkarton verpakking

Een eigen CFQ-standaard voor de Britse golfkartonindustrie

Versproducten als groenten en fruit vereisen een stevige, ventilerende en vochtresistente verpakking om de versheid van de producten te garanderen. Het meest ideale verpakkingsmateriaal? Golfkarton. Ook in Groot-Brittannië zijn ze zich volop bewust van de voordelen van golfkarton. Daarom ontwikkelden CPI, net zoals de European Federation of Corrugated Board Manufacturers (FEFCO), een reeks normen ter kwaliteitscontrole van de golfkartonnen verpakkingsdozen: de CFQ-standaard. Met de CFQ wil de Britse golfkartonindustrie de positie van golfkarton als hét verpakkingsmateriaal van de 21ste eeuw vrijwaren. Zo voorzien ze, onder andere, eenheid in productiewijze, stevigheid en gewicht. Dit resulteert in een uiterst kostenefficiënte bevoorradingsketen van de versproducten. Bovendien zorgt een genormeerde golfkartonnen verpakking voor een optimale bescherming van groenten en fruit en blijven deze producten tot wel 3 dagen langer vers.

Meer lezen over de invoer van de CFQ-standaard in Groot-Brittannië? 
Raadpleeg hier het volledige artikel

 

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!