Inschrijven voor nieuwsbrief

‘The Wikkelhouse’: een huis uit golfkarton

Geplaatst op 01/06/2016

The Wikkelhouse is een project van het Nederlandse bedrijf Fiction Factory. Zij gingen op zoek naar de beste materialen voor een modulaire microwoning. Het resultaat: een huisje met golfkartonnen wanden.

The Wikkelhouse

The Wikkelhouse – een huis voor nomaden uit de 21ste eeuw

Duurzaam, licht, stevig en isolerend: meer eigenschappen hebben de wanden van een degelijke, verplaatsbare woning niet nodig. Bouwatelier ‘Fiction Factory’ vond er niets beter op om hiervoor golfkarton te gebruiken. Met verschillende golfkartonnen modules kan je zelf de grote van je microwoning bepalen. De wanden bestaan uit 24 lagen golfkarton, vastgehecht aan een ijzeren frame. De water- en winddichte deklaag zorgt voor de bescherming tegen alle weersomstandigheden. De afwerking van de woning gebeurde met hout en glazen ramen. Ook de indeling met een keuken, badkamer en leefruimte kan je volledig naar eigen hand zetten. Is dit misschien het huis van de toekomst?

 

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!