Inschrijven voor nieuwsbrief

De globale trend binnen de golfkartonindustrie? Groei!

Geplaatst op 28/05/2016

Wanneer in 2016 de CAGR (compound annual growth rate, oftewel, samengestelde jaarlijkse groei) van de golfkartonindustrie op 63,29 biljoen dollar wordt geschat, zal deze tegen 2021 gestegen zijn tot wel 76,76 biljoen dollar. Dit staat gelijk aan een toename van 3,94%. Benieuwd welke factoren aan de basis van deze groei liggen?

golfkarton

Een wereldwijde groei van 3,94% voor de golfkartonindustrie tegen 2021

De verwachte economische groei van de golfkartonindustrie is te wijten aan verschillende factoren.

In de eerste plaats vinden steeds meer voedings- en drankenproducenten de weg naar golfkarton. Maar ook voor huishoudartikelen en elektronica blijkt golfkarton de verpakking bij uitstek. Niet alleen de logistieke voordelen spelen hierbij een rol. Retailers en consumenten laten zich vooral ook overtuigen door de ecologische en duurzame aspecten van het materiaal. Een andere belangrijke factor is de groei van de e-commerce: omdat het materiaal stevig en licht tegelijk is, is golfkarton de nummer 1-keuze als transportverpakking bij eigenaars van webwinkels. Verder is golfkarton geschikt voor verschillende druktechnieken, zoals flexografie. Dozen flexografisch bedrukken is de meest snelle en economische oplossing: wederom een belangrijke reden waarom golfkarton zo populair is.

De groeicijfers van de golfkartonindustrie zijn gebaseerd op de resultaten van 11 bedrijven verspreid over de hele wereld, met Zuid- en Oost-Azië als topregio’s.

Lees hier het volledige artikel

 

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!