Inschrijven voor nieuwsbrief

Het Europees Parlement roept op tot nieuwe maatregelen voor voedselverpakkingen

Geplaatst op 05/12/2016

En dit kan de Europese papier- en kartonindustrie alleen maar toejuichen. Het betreft de invoering van het Framework Regulation on Food Contact Materials. In het bijzonder wil het Europees Parlement ook specifieke maatregelen treffen voor papier-en kartonverpakkingen.

Europese oproep tot nieuwe maatregelen voor papier- en kartonverpakkingen wordt positief onthaald

Papier en karton zijn het meest duurzame en meest gebruikte verpakkingsmateriaal in Europa. Een goed-functionerende markt is daarom van uiterst belang. Toch bestaat er tot nu toe enkel een Europese maatregel met betrekking tot voedselcontact voor drie materialen: plastic, keramiek en geregenereerde cellulose. Het gebrek aan een Europese maatregel voor papier en karton veroorzaakt vaak onzekerheden op legaal gebied.

De papier- en kartonindustrie, waaronder dus ook de golfkartonindustrie, werken al jaren met strenge standaarden en normen die de veiligheid van de consument waarborgen. Deze maken echter (nog) geen deel uit van het Europees wettelijk kader. Hierin wil het Europees Parlement eindelijk verandering brengen.

Na jaren wetenschappelijk onderzoek naar het product, is de industrie perfect in staat om een Europese maatregel voor te schrijven die de consument over heel Europa op hoog niveau beschermt. Waar wachten we op?

Lees hier het volledige artikel

 

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!