Inschrijven voor nieuwsbrief

Shopper 2020 – ontmoet de consument van de toekomst

Geplaatst op 21/12/2016

Het winkelgedrag en de manier waarop consumenten naar onze producten kijken is de afgelopen jaren grondig veranderd. Het algemeen verdict: de consument wordt steeds ontevredener over hun winkelervaring. Innovatieve verpakkingsoplossingen schieten te hulp.

Continue verpakkingsinnovatie voor gelukkige consumenten

Vandaag de dag gaan consumenten meer en meer op zoek naar persoonlijke aandacht.

Tegelijkertijd groeit de populariteit van e-commerce - voor retailers niet evident om tegen op te boxen. Verpakkingen zullen een steeds grotere rol spelen om de consument voor zich te winnen en dit op verschillende niveaus:

Zichtbaarheid:

Op de winkelvloer hebben merken minder dan 1 seconde de tijd om consumenten te overtuigen van hun product. Een verpakking die sterk in het oog springt is dus van uiterst belang.

Retail Ready Packaging:

Met deze ingenieuze verpakkingsoplossing worden producten verkoop-klaar aan de winkels geleverd. Met besparing van tijd en kosten, want het aanvullen van de rekken gaat veel sneller. RRP zorgt ook voor meer voorraad in het schap. Van een product dat continu in het schap beschikbaar is kan de omzet tot wel 20% stijgen.

SalesFront:

SalesFront is een verpakkingssysteem waarbij producten steeds vooraan in het schap blijven staan door middel van een ingebouwde band. Het product schuift naar voor van zodra er eentje wordt weggenomen. SalesFront valt makkelijk te combineren met Retail Ready Packaging.

Klanten voor zich winnen:

De consument van 2020 verwacht een persoonlijke winkelervaring. Via gepersonaliseerde productverpakkingen, bijvoorbeeld.

Omarm de digitale revolutie:

Het digitale front verovert ook de verpakkingsindustrie. Nieuwe technologieën zullen ervoor zorgen dat verpakkingen toegespitst worden op een specifieke regio of specifieke activiteiten en festiviteiten. Een verpakking die écht up-to-date is.

Verpakking voor Transumers:

Mensen willen meer en meer hun aankopen on the road kunnen doen, wanneer ze zich van de ene bestemming naar de andere bewegen. Transumers. Het belang van gebruiksvriendelijke verpakking voor transumers zal tegen 2020 flink stijgen.

Vergrijzing:

De levensverwachting van de Europese bevolking blijft stijgen, de groep van 65-plussers vergroot met de dag. Verpakkingen zullen dus in de eerste plaats comfortabel en makkelijk te openen moeten zijn.

Duurzaamheid:

Mensen willen duurzame en ecologisch verantwoorde verpakkingen. Dat zal tegen 2020 niet anders zijn. Het komt er voor merken op aan om klanten openlijk te informeren over hun duurzaamheidsbeleid en om het ecologische karakter van productverpakkingen op de voorgrond te plaatsen.

Tegen 2020 zullen retailers en marketeers meer dan ooit de handen in elkaar moeten slaan. Samen moeten ze de ideale verpakkingsoplossingen creëren die tegemoetkomen aan de nieuwe noden van de consument van de toekomst.

Lees hier het volledige artikel.

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!