Inschrijven voor nieuwsbrief

Het Benelux Impact Centre – over het onmisbare belang van de juiste verpakking

Geplaatst op 21/12/2016

De medewerkers van frisdrankafvuller Refresco brachten eind 2015 het 100ste bezoek aan het Impact Centre van DS Smith. Daar werden ze wegwijs gemaakt in de wondere wereld van de verpakking. En nog het belangrijkste van al: ze konden met hun eigen ogen ervaren op welke manier productverpakkingen het winkelgedrag van de consument beïnvloeden. Benieuwd met welke nieuwe inzichten zij het Impact Centre verlieten?

Meer dan een omhulsel

Het Benelux Impact Centre in Gent werd opgericht om bedrijven te overtuigen van het belang van de juiste verpakking en de impact ervan op de supply chain. Ze maken er kennis met allerhande verpakkingsvormen, de nieuwste retailtrends en met wat er belangrijk is op de winkelvloer zelf. Ook hebben ze een realistisch nagebouwde praktijkruimte, bestaande uit een warehouse, supermarkt, back-of-store en retail area.

“Sindsdien kijken we met een andere blik naar de producten in de supermarkt.”

Ook Refresco ging de uitdaging aan. Tijdens een interactieve workshop leerden ze met de blik van de consument naar hun producten te kijken. Een consument laat zich namelijk leiden door de verpakking, een producent door het product zelf. Ook verdiepten ze zich in de verschillende presentatiemogelijkheden en bekeken ze waarom de ene verpakking beter is dan de andere.

“We waren aangenaam verrast door de brede praktische kennis en de passie waarmee ze hun bevindingen uit de doeken deden."

Het resultaat? Bij Refresco werken ze sindsdien meer op maat van de klant en gaan ze veel intenser met retailers in gesprek over de verpakking van hun frisdranken en vruchtensappen.

Lees hier het volledige artikel.

 

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!