Inschrijven voor nieuwsbrief

Hygiënische verpakkingsdozen voor de thuisbezorging van jouw boodschappen

Geplaatst op 07/11/2016

Retailers kunnen op hun twee oren slapen: versproducten bestemd voor thuisleveringen kunnen sinds november 2016 verpakt worden in hygiënische, single-use dozen uit golfkarton. Maak komaf met voedselbesmetting en kies voor golfkarton.

De golfkartonindustrie creëert hygiënische verpakkingsdozen voor de thuislevering van versproducten.

De nieuwe verpakkingsdozen uit golfkarton werden speciaal ontwikkeld voor de thuislering van boodschappen, waaronder versproducten. In de plaats van plastic kratten die keer op keer hergebruikt worden, komen de dozen slechts éénmalig met voedsel in contact. Zo elimineer je de mogelijkheid op voedselbesmetting door resterende bacteriën. Bovendien worden de single-use golfkarton dozen tijdens het recyclageproces behandeld bij hoge temperaturen: opnieuw maken bacteriën geen schijn van kans.

Ook de groene consument kan gerust zijn. De verpakkingen mogen dan wel eenmalig gebruikt worden, nadien worden ze gewoon helemaal gerecycleerd. Geen vuiltje aan de lucht.

Volgens Andy Barnetson van CPI (Confederation of Paper Industries) is het hoog tijd dat de verpakkingsindustrie meer gaat samenwerken met de retailers: “Single-use corrugated offers a clean and safe option for home deliveries. The paper packaging industry stands ready to work in partnership with retailers to ensure that their supply chains meet the standards that the customer expects.”

Lees hier het volledige artikel

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!