Inschrijven voor nieuwsbrief

Golfkarton als facilitator: Heimatwerker

Geplaatst op 19/10/2016

Heimatwerker (homeworker) is een project van het Duitse StadtBauKultur NRW in samenwerking met de Universiteit van Detmold. Architectuurstudenten en vluchtelingen slaan de handen in elkaar om samen concepten voor gemeenschappelijke ruimtes te bedenken. Met golfkarton. Benieuwd hoe ze dat doen?

golfkarton

Golfkarton brengt mensen samen

Zet enkele ijverige architectuurstudenten samen met vluchtelingen die wachten op een verblijfsvergunning en je krijgt een reeks creatieve en originele concepten over de invulling van gemeenschappelijke ruimtes. Deze ruimtes werden met behulp van golfkarton stuk voor stuk nagebootst in een leegstaande woning. Van fitnestoestellen tot keukengerei: alles kreeg vorm in golfkarton, dat hen bovendien gratis aangeboden werd. Het resultaat? Veel blije gezichten, nieuwe vriendschappen, een ontmoetingsruimte en een voorbeeldconcept voor andere plaatsen.

Lees hier het volledige artikel

 

Blijf op de hoogte van gelijkaardig nieuws

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies
Wil jij op de hoogte blijven?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief!